EUR/GBP mierne býčí blízko 0,8535

EUR/GBP mierne býčí blízko 0,8535

Zdá sa, že EUR/GBP zaznamenal počas piatkovej seansy mierne zisky a možno ho vidieť v blízkosti 0,8535. Na dennom grafe EUR/GBP je celkový sentiment neutrálny až medvedí, čo naznačuje, že nedávne býčie zisky sú len krátkodobé.

Jeden z expertov upozornil, že sa zdá, že predajcovia EUR/GBP si dávajú pauzu. Koniec koncov, len v januári 2024 už EUR/GBP stratil -1,6 % svojej hodnoty. Ak sa pozrieme na týždenný graf, ukazovatele sa stále nachádzajú v zápornej oblasti, čo znamená, že predajcovia sú stále dominantnou silou.

Gbp pod tlakom po komentároch Boe

pohľad na fundamenty EUR/GBP naznačuje, že GBP je po holubičích komentároch BoE pod miernym tlakom. Hoci zníženie sadzieb stále nie je na dohľad, jazyk, ktorý BoE použila, sa zjemnil. Jeden z členov „Swait Dhingra“ dokonca hlasoval za prvé zníženie sadzieb za niekoľko rokov.

Technický graf ako D1 ukazuje, že EUR/GBP je stále pod vplyvom kúzla medveďov. RSI vytvára pozitívny sklon, ale nedokázal sa vymaniť z medvedieho teritória.

MACD zároveň tlačí červené stĺpce s dominantným medvedím trendom. Na inom mieste 20, 100 a 200 SMA na grafe EUR/GBP D1 ukazujú, že medvede sa stále zdržiavajú za rohom.

A ak sa presunieme k týždňovému grafu EUR/GBP, vidíme, že medvedí sentiment je stále pevný. Indexy RSI, MACD a SMA tiež ukazujú, že medvede majú situáciu pod kontrolou.

Napriek tomu sa odborníci domnievajú, že EUR/GBP bude od pondelka pravdepodobne konsolidovať, keďže šesť týždňov uzavrel v červených číslach.

Dôležité je tiež poznamenať, že zatiaľ čo GBP je pod vplyvom počasia kvôli BoE, ECB zaujala prístup viac orientovaný na údaje.

Author

  • Sandra Summers

    Sandra je naším najnovším prírastkom do tímu profesionálnych obchodníkov na onlineobchodovanie.sk. Sandra sa už 6 rokov venuje obchodovaniu, zaoberá sa kryptomenami, blockchainom a arbitrážnymi príležitosťami, a preto je kľúčom k tomu, aby sme našich používateľov informovali o najnovších inováciách a trendoch, čo určite pomôže každému urobiť to najlepšie rozhodnutie vo svete obchodovania. Keď sa práve hlboko neponára do čísel, baví ju horolezectvo a dlhé prechádzky po Prahe, kde žije.

Scroll to Top