Eur/Usd zostáva negatívny pod 1,0950

Eur/Usd zostáva negatívny pod 1,0950

Kurz EUR/USD možno vidieť v blízkosti rukoväte 1,0950, čo ukazuje, že zostáva v zápornom pásme. Medvedí trend na páre EUR/USD je spôsobený dopytom po USD, keďže trhy sa pripravujú na zverejňovanie údajov z USA na vysokej úrovni.

Technický graf EUR/USD naznačuje, že je potrebné mať viac jasno v tom, čo nás čaká. Napríklad graf D1 EUR/USD naznačuje, že sentiment je medvedí až neutrálny. Okrem toho 20 SMA prítomný v blízkosti rukoväte 1,0970 tiež naďalej posiela kupujúcich EUR nižšie.

Pokiaľ ide o kĺzavé priemery s dlhšími periódami, tie nevykazujú žiadny uhol, čo naznačuje nedostatok smeru. Podobne aj väčšina technických ukazovateľov je stále neutrálna, čo naznačuje, že na trhu nie je prítomný dostatok kupujúcich EUR.

Štvorhodinový graf ukazuje, že predajcovia Eur majú pod kontrolou

Krátkodobý vývoj kurzu EURO/Dolára poukazuje na zvyšujúce sa riziko pohybu nadol. Napríklad na 4-hodinovom grafe sa naďalej tlačia sviečky pod 20 SMA a 100 SMA, zatiaľ čo 200 SMA poskytuje veľmi potrebnú podporu.

Rovnako tak graf EUR/USD ukazuje, že väčšina ukazovateľov hybnosti sa tiež pohybuje v blízkosti strednej línie, čo naznačuje, že obchodníci sú zmätení. Pokiaľ ide o ukazovateľ RSI, ten sa nachádza v blízkosti úrovne 43, čo znamená, že predajcovia eura sú stále silní.

Ak sa pozrieme na horizontálne úrovne podpory, najbližšia z nich je 1,0920, kde sa nachádza aj 200 SMA. Po nej nasledujú úrovne 1,0885 a potom 1,0840.

Naopak, úrovne odporu, ktoré musí EUR/USD sledovať, sa nachádzajú na úrovni 1,0970 a potom na 1,1000. Po nich sa nachádza krátkodobá rezistencia na úrovni 1,1015 a následne silná rezistencia na úrovni 1,1060.

Z toho vyplýva, že tón okolo EUR/USD je mäkký, s vyššou pravdepodobnosťou poklesu. Obchodné rozpätie je tiež veľmi úzke, keďže EUR/USD uviazol medzi dôležitými SMA. Trhy okrem toho očakávajú aj čítanie indexu spotrebiteľských cien, aby mohli upraviť svoje pozície v USD.

Author

  • Sandra Summers

    Sandra je naším najnovším prírastkom do tímu profesionálnych obchodníkov na onlineobchodovanie.sk. Sandra sa už 6 rokov venuje obchodovaniu, zaoberá sa kryptomenami, blockchainom a arbitrážnymi príležitosťami, a preto je kľúčom k tomu, aby sme našich používateľov informovali o najnovších inováciách a trendoch, čo určite pomôže každému urobiť to najlepšie rozhodnutie vo svete obchodovania. Keď sa práve hlboko neponára do čísel, baví ju horolezectvo a dlhé prechádzky po Prahe, kde žije.

Scroll to Top