Aktualizované 17 októbra, 2023 o 12:46 pm

Eurusd pokračuje v obchodovaní nad 10750

Eurusd pokračuje v obchodovaní nad 10750

Počas pondelňajšej obchodnej seansy bol kurz EUR/USD naďalej pozitívny, keď sa obchodoval nad úrovňou 1,0750. Súčasná nálada na trhu spolu so zasadnutiami centrálnych bánk a zverejňovaním ekonomických údajov spôsobili, že USD ťažko hľadal dopyt.

Všetky tieto faktory sťažili USD získanie akejkoľvek pozície voči euru. Preto keď sa pozrieme na pár ako EUR/USD, je jasné, že trhové prostredie je naklonené skôr rastu.

EUR/USD: RSI naznačuje býčie momentum.

Ak sa pozrieme na 4-hodinový graf EUR/USD, ukazovateľ RSI tiež poukazuje na býčie momentum. RSI sa zatiaľ obchoduje nad úrovňou 60, čo je býčie znamenie. Okrem toho sa nad úrovňou 100 SMA obchoduje aj 20 SMA na 4-hodinovom grafe, čo je ďalšie býčie znamenie.

Pri pohľade zhora sú ďalšími dôležitými úrovňami odporu pre EUR/USD 1,0800, 1,0840 a 1,0860. Prvá z nich je okrúhla, zatiaľ čo druhá sa zhoduje s 200 SMA. Podobne aj úroveň 1,0860 sa zhoduje s 50 % fib retracementom.

Ak by pár EUR/USD prelomil úroveň 1,0750, viedlo by to k tomu, že by sme sa posunuli k supportu 1,0720 a následne k supportu 1,0700.

Celkovo sa páru EUR/USD podarilo začať nový týždeň miernym rastom a naposledy sme ho videli približovať sa k úrovni 1,0750. Okrem toho technický výhľad EUR/USD naznačuje, že v najbližšom období sú veľmi pravdepodobné ďalšie zisky.

Okrem toho je súčasná nálada na trhu pozitívna z hľadiska rizika, čo sťažilo USD nájsť dostatočný dopyt medzi investormi.

Pokiaľ ide o budúcnosť, o niekoľko dní bude zverejnený index spotrebiteľských cien, pričom prognóza CPI naznačuje, že dosiahne úroveň 4,2 (na ročnej báze). Predtým bol údaj CPI za apríl na úrovni 4,9 %, čo nám napovedá, že trh očakáva ochladenie inflácie.

Najväčšou udalosťou, ktorá zmení smerovanie EUR/USD, je však zasadnutie Fed-u a jeho politické rozhodnutie.

Author

  • Sandra Summers

    Sandra je naším najnovším prírastkom do tímu profesionálnych obchodníkov na onlineobchodovanie.sk. Sandra sa už 6 rokov venuje obchodovaniu, zaoberá sa kryptomenami, blockchainom a arbitrážnymi príležitosťami, a preto je kľúčom k tomu, aby sme našich používateľov informovali o najnovších inováciách a trendoch, čo určite pomôže každému urobiť to najlepšie rozhodnutie vo svete obchodovania. Keď sa práve hlboko neponára do čísel, baví ju horolezectvo a dlhé prechádzky po Prahe, kde žije.

Scroll to Top