Aktualizované 10 októbra, 2023 o 11:49 am

GBP/JPY sa mení na zelenú blízko úrovne 184,00

GBP/JPY sa mení na zelenú blízko úrovne 184,00

Kurz GBP/JPY sa zvýšil, keďže GBP naďalej vykazovala silu voči japonskému jenu. Tento pár však naďalej zažíva kľukaté cenové akcie v prostredí zmiešanej nálady na trhu. Napriek tomu sa tento kríž stále nachádza v zelených číslach, čo svedčí o sile libry šterlingov voči jej konkurencii.

Počas stredajšej rannej seansy kurz GBP/JPY klesol na úroveň 183,20, ale nakoniec sa zotavil a deň uzavrel v zelených číslach. Počas americkej obchodnej seansy sa kríž dokázal dotknúť úrovne 184,40 (denné maximum), aby následne klesol späť na 184,00.

Pokles priemyselnej a výrobnej produkcie

Pokiaľ ide o ekonomický front, väčšina údajov zo Spojeného kráľovstva zaostala za očakávaniami. Na úvod priemyselná výroba zaznamenala pokles o 0,7 %, zatiaľ čo prognózy počítali len s 0,6 %.

Hoci údaje o priemyselnej výrobe boli nad úrovňou prognózy, stále sa pohybujú v záporných číslach, čo naznačuje pokles. Podľa údajov bola hodnota tohto indexu počas júla -0,8 %, pričom prognóza uvádzala -1 %. Okrem toho sa počas júla znížil aj HDP Spojeného kráľovstva, a to na 0,5 %, čo bolo opäť ranou pre GBP.

Čo sa týka technickej stránky, páru GBP/JPY sa podarilo dotknúť pôsobivého denného maxima v blízkosti úrovne 184,00, čo je samo o sebe úspech. V dôsledku tohto býčieho impulzu je teraz 100 SMA na h1 veľmi blízko k tomu, aby sa zmenila na býčiu.

Pohľad na dennú stoličku GBP/JPY naznačuje, že medvedia trendová línia, ktorá sa začala na úrovni 186,75, je stále platná. Okrem toho sa na úrovni 183,00 nachádza 50 SMA, ktorý tiež tlačí cenu nižšie. Ak sa teda býkom podarí GBP podoprieť nad týmito úrovňami, možno sa konečne dočkáme prelomenia dlhodobého medvedieho cyklu.

Na dennej báze (krátkodobo) nie je pochýb o tom, že GBP/JPY sa podarilo zotaviť. Údaje prichádzajúce zo Spojeného kráľovstva však nie sú podporné, čo ohrozuje nedávne býčie momentum.

Author

  • Sandra Summers

    Sandra je naším najnovším prírastkom do tímu profesionálnych obchodníkov na onlineobchodovanie.sk. Sandra sa už 6 rokov venuje obchodovaniu, zaoberá sa kryptomenami, blockchainom a arbitrážnymi príležitosťami, a preto je kľúčom k tomu, aby sme našich používateľov informovali o najnovších inováciách a trendoch, čo určite pomôže každému urobiť to najlepšie rozhodnutie vo svete obchodovania. Keď sa práve hlboko neponára do čísel, baví ju horolezectvo a dlhé prechádzky po Prahe, kde žije.

Scroll to Top