GBP/USD končí týždeň pod 1,2200

GBP/USD stabilný nad 1,2650 na pozadí rozhodnutia Boe

Pár GBP/USD uzavrel týždeň pod úrovňou 1,2200, keďže medvedí trend sa aj počas posledného obchodného dňa naďalej posilňoval.

Pre Bank of England (BoE) je jedným z hlavných problémov inflácia, čo znamená, že pri znižovaní vysokých úrokových sadzieb v krajine nemá veľmi na výber. Jednoducho povedané, inflácia je pre BoE naďalej dostatočne veľkou hrozbou na to, aby udržala vysoké úrokové sadzby v Spojenom kráľovstve.

Napriek všetkým týmto opatreniam zostávajú ceny vyššie, ako je cieľ stanovený BoE. To znamená, že sen o znížení sadzieb je teraz ešte vzdialenejší ako kedykoľvek predtým! Pre britské firmy zostanú vysoké aj náklady na financovanie a požičiavanie, čo bude brzdiť ekonomiku.

Výrobný sektor Spojeného kráľovstva zostáva slabý

Podobne sa zhoršujú aj pracovné podmienky v Spojenom kráľovstve, pričom pesimistický výhľad prevláda aj vo výrobnom sektore. To je teda ďalší dôvod, ktorý môže BoE znepokojovať pri udržiavaní úrokových sadzieb na vysokej úrovni.

V najbližšom období nás čaká britský index PMI, ktorý by mal ukázať, že ekonomické ukazovatele sa ďalej zhoršili. Ak to dopadne podľa očakávaní, bude to znamenať ďalší pokles pre pár GBP/USD.

Naopak, očakáva sa, že americký dolár bude budúci týždeň priťahovať nákupný tlak. Okrem toho sa rieši aj otázka zatvorenia vlády, čo sa tiež ukáže ako býčí faktor pre americký dolár. Podobne sa po opatreniach amerických predstaviteľov rozplynuli aj obavy z oneskorenia správy NFP.

Technická analýza GBP/USD ukazuje, že libra (GBP) ustúpila po tom, ako sa dotkla 200 SMA (hodinová). Pri tomto pokuse sa GBP v piatok dotkla úrovne 1,2270 (denné maximum) a následne dostala odmietnutie od línie SMA.

Zatiaľ to vyzerá tak, že 34 EMA (hodinová) drží limit na akomkoľvek postupe GBP/USD, čo nám napovedá, že prelomenie tejto línie bude dôležité pre akýkoľvek trvalý býčí impulz. Akékoľvek prelomenie 34 EMA teda bude znamenať, že medvedí tlak na GBP/USD sa vytratil.

Author

  • Sandra Summers

    Sandra je naším najnovším prírastkom do tímu profesionálnych obchodníkov na onlineobchodovanie.sk. Sandra sa už 6 rokov venuje obchodovaniu, zaoberá sa kryptomenami, blockchainom a arbitrážnymi príležitosťami, a preto je kľúčom k tomu, aby sme našich používateľov informovali o najnovších inováciách a trendoch, čo určite pomôže každému urobiť to najlepšie rozhodnutie vo svete obchodovania. Keď sa práve hlboko neponára do čísel, baví ju horolezectvo a dlhé prechádzky po Prahe, kde žije.

Scroll to Top