GBP/USD po zverejnení HDP Spojeného kráľovstva napadne 1,2200

GBP/USD stabilný nad 1,2650 na pozadí rozhodnutia Boe

Nakoniec sme sa dočkali výsledkov HDP za 3. štvrťrok v Spojenom kráľovstve, ktoré vykázali medziročný nárast o 0,6 %. Napriek pozitívnym správam pár GBP/USD pokračoval v medvedej dynamike a v piatok stratil rukoväť 1,22.

Zdá sa, že investori sa teraz pozerajú na nadchádzajúce údaje zo Spojeného kráľovstva po tom, čo HDP nepriniesol žiadnu reakciu. Zelená bankovka sa zároveň teší aj vyššiemu dopytu zo strany devízových hráčov, keďže šance na ďalšie zvyšovanie sadzieb sa enormne zvýšili.

Úroveň 1,22 je skutočne dôležitá, keďže sa zhoduje s 23,6 % Fib retracementom, ako aj so 100 SMA na grafe H4. Okrem toho sa na úrovni 1,22 nachádza aj 200 SMA, čo ďalej zdôrazňuje dôležitosť tejto úrovne.

GBP/USD na ceste k úrovniam podpory 1,22 a 1,2150

Ak teda kupujúci GBP/USD stratia rukoväť na úrovni 1,22, potvrdí to premenu tejto úrovne zo supportu na rezistenciu. Nasledujú úrovne podpory 1,2150, 1,2140 a potom 1,21, ktoré budú pravdepodobne cieľom medveďov.

Na hornej strane máme 50 SMA, ktorý pôsobí ako dynamická rezistencia nachádzajúca sa na úrovni 1,2250. Potom tu máme 1,2275 a potom 1,2300, čo je tiež zóna rezistencie s okrúhlym číslom.

Zo širšieho pohľadu majú býci na GBP/USD problém s tým, aby počas piatkovej seansy predviedli nejakú pôsobivú rally. Preto je dominantnou témou na GBP/USD obchodovanie do strany s vyššou pravdepodobnosťou, že deň uzavrú v červených číslach.

Pri pohľade na HDP Spojeného kráľovstva za 3. štvrťrok možno konštatovať, že miera expanzie dosiahla 0,6 % na ročnej báze. Z pohľadu trhu sa očakával nárast len o 0,5 %, čo znamená, že skutočné čítanie bolo býčie.

Na inom mieste priemyselná výroba za mesiac september nevykázala žiadne zlepšenie. Na druhej strane, v priemyselnej výrobe Spojeného kráľovstva bol zaznamenaný skok o 0,1 %. Okrem toho aj celkové podnikové investície zo Spojeného kráľovstva vykázali počas 3. štvrťroka pokles.

Stručne povedané, údaje zo Spojeného kráľovstva sú prinajlepšom zmiešané, čo je dôvod, prečo GBP/USD nedokázal na krátkodobých a dlhodobých grafoch vytlačiť žiadne veľké pohyby.

Author

  • Sandra Summers

    Sandra je naším najnovším prírastkom do tímu profesionálnych obchodníkov na onlineobchodovanie.sk. Sandra sa už 6 rokov venuje obchodovaniu, zaoberá sa kryptomenami, blockchainom a arbitrážnymi príležitosťami, a preto je kľúčom k tomu, aby sme našich používateľov informovali o najnovších inováciách a trendoch, čo určite pomôže každému urobiť to najlepšie rozhodnutie vo svete obchodovania. Keď sa práve hlboko neponára do čísel, baví ju horolezectvo a dlhé prechádzky po Prahe, kde žije.

Scroll to Top