Aktualizované 17 októbra, 2023 o 12:18 pm

Strieborné býky prekročili úroveň odporu 24,898

Wti býčie pruh v ohrození, ako to obchoduje v blízkosti podpory

Krátkodobý trend XAG/USD je býčí, čo nám hovorí, že trh skutočne uprednostňuje nevýnosové aktíva, ako sú striebro a zlato. Obchodná cena striebra (XAG/USD) je zatiaľ na úrovni 24,974, čo je mierne pod denným maximom nachádzajúcim sa na úrovni 25,015.

Ak sa pozrieme na fundamentálny výhľad striebra, nedávny skok jeho ceny nastal po zverejnení údajov o inflácii (Core CPI, CPI, Core PPI a PP). Tieto údaje zvýšili šance na zastavenie zvyšovania alebo dokonca zníženie sadzieb zo strany Federálneho rezervného systému.

Zníženie sadzieb v prospech striebra (XAG/USD)

Teoreticky zníženie sadzieb zvýhodňuje aktíva, ako sú zlato, striebro a dokonca aj kryptomeny. A presne to vidíme aj na trhu so striebrom.

Aj technický výhľad striebra (XAG/USD) nám hovorí, že ďalší rast ceny je veľmi pravdepodobný. Drahý kov zatiaľ ignoruje všetky úrovne krátkodobej rezistencie, akoby ani neexistovali. To poukazuje na prílev kupujúcich na trh so striebrom, keďže trh sa pripravuje na možnú zmenu politiky Fedu.

Ani to však neznižuje skutočnosť, že ceny striebra by mohli ustúpiť, ak sa reči o znížení sadzieb nezrealizujú alebo inflácia opäť vyskočí vyššie.

Zatiaľ platí, že neschopnosť vytvoriť stabilnú základňu nad úrovňou 24,898 pravdepodobne povedie k výpredaju na spotovom trhu so striebrom. To by znamenalo, že obchodníci so striebrom pravdepodobne prídu na opätovné otestovanie úrovne 24,526 pred tým, ako sa uskutoční ďalšie býčie zotavenie.

Aj keď sa pozrieme mimo devízového trhu, zdá sa, že americký dolár je na ústupe. Nie je teda prekvapením, že aj komodity ako striebro vykazujú voči americkému doláru silu. Hoci FED zvýši sadzby ešte raz, je to väčšinou zacenené, keďže trhy sa teraz pozerajú na to, čo ich čaká!

Author

  • Sandra Summers

    Sandra je naším najnovším prírastkom do tímu profesionálnych obchodníkov na onlineobchodovanie.sk. Sandra sa už 6 rokov venuje obchodovaniu, zaoberá sa kryptomenami, blockchainom a arbitrážnymi príležitosťami, a preto je kľúčom k tomu, aby sme našich používateľov informovali o najnovších inováciách a trendoch, čo určite pomôže každému urobiť to najlepšie rozhodnutie vo svete obchodovania. Keď sa práve hlboko neponára do čísel, baví ju horolezectvo a dlhé prechádzky po Prahe, kde žije.

Scroll to Top