Aktualizované 17 októbra, 2023 o 12:13 pm

USD/CAD sa dotkol 9-mesačného minima na úrovni 1,3137

USD/CAD sa bude obchodovať v rozkolísanom pásme - Scotiabank

Od minulého mesiaca (máj) je USDCAD pod silným medvedím tlakom a dosahuje nižšie minimá a nižšie maximá. Okrem toho technický výhľad teraz vyzerá ešte pochmúrnejšie, keďže symetrický trojuholníkový obrazec bol prelomený smerom nadol.

Po medveďom prelomení trojuholníkovej formácie pár USD/CAD obnovil 9-mesačné minimum a naposledy sa pohyboval v blízkosti úrovne 1,3137. Ak sa pozrieme na ukazovateľ hybnosti na páre USD/CAD, ten nám hovorí, že krátkodobý trend je medvedí.

USDCAD: RSI zostáva červený

Ukazovateľ RSI na USD/CAD na chvíľu vstúpil do prepredanej zóny, než sa z nej dostal. Tým sa hodnota ukazovateľa ochladila, ale stále naďalej tlačí medvedie čísla. Podobne aj ukazovateľ MACD naznačuje, že trend USD/CAD je titulovaný smerom nadol.

Na základe týchto technických čísel môžu medvede tlačiť USD/CAD smerom k podpore prítomnej na úrovni 1,3137. Akonáhle sa tento pevný support stratí, zmení sa na rezistenciu, a tak prinúti USD/CAD smerovať k cenovej úrovni 1,3074 alebo ešte nižšie. Ak bude úroveň 1,3074 prerazená, ďalšou zastávkou pre predajcov USD bude úroveň 1,2960 (minimum zo septembra 2022).

A ak aj predajcovia USD/CAD prekonajú úroveň 1,2960, ďalším supportom bude 1,2727, čo je tiež minimum z augusta 2022.

Naopak, šanca na akýkoľvek rast je veľmi malá, ale každý prerazený support sa zmení na rezistenciu. V tomto prípade začnú všetky vyššie uvedené úrovne slúžiť ako rezistencia.

Ak kupujúci USD/CAD získajú silu, najbližšou rezistenciou bude úroveň 1,3225, čo je support z novembra 2022. Podobne ďalšou dôležitou rezistenciou je 1,3319, ktorá bola supportom počas mája.

Celkovo je aktuálny sentiment na USD/CAD po vymanení sa z trojuholníkovej formácie medvedí. Pri pohľade do budúcnosti bude pri určovaní ďalšieho smerovania USD/CAD zohrávať kľúčovú úlohu cenová úroveň 1,3000. Zvýšenie sadzieb zo strany Fedu na júlovom zasadnutí by však mohlo situáciu na USD/CAD zvrátiť tým, že by podporilo americký dolár.

Author

  • Sandra Summers

    Sandra je naším najnovším prírastkom do tímu profesionálnych obchodníkov na onlineobchodovanie.sk. Sandra sa už 6 rokov venuje obchodovaniu, zaoberá sa kryptomenami, blockchainom a arbitrážnymi príležitosťami, a preto je kľúčom k tomu, aby sme našich používateľov informovali o najnovších inováciách a trendoch, čo určite pomôže každému urobiť to najlepšie rozhodnutie vo svete obchodovania. Keď sa práve hlboko neponára do čísel, baví ju horolezectvo a dlhé prechádzky po Prahe, kde žije.

Scroll to Top