Aktualizované 18 decembra, 2023 o 12:34 pm

USD/CAD stráca paru nad rukoväťou 1,3700

Usd/Cad stúpa na 1,3380, obnovuje týždenné maximum

Už druhý deň po sebe zažíva USD/CAD negatívny tlak na pozadí širšieho oslabenia USD. Zároveň sú slabé aj výnosy dlhopisov (amerických), čo tiež nie je pre USD/CAD dobrým signálom.

Momentálne možno USD/CAD pozorovať v blízkosti úrovne 1,3705 so zmenou -0,07 % za deň. Zjednodušene povedané, nedávny pokles kurzu USD/CAD znamená slabosť USD, ale silu kanadského dolára.

Na americkej strane správy predstaviteľov Fed-u neukazujú žiadnu zmenu menovej politiky. Prezident bostonského Fedu verí, že cieľ nižšej inflácie sa podarí dosiahnuť bez poškodenia trhu práce. Zároveň dodal, že Fed bude musieť byť pred ďalším zvýšením úrokových sadzieb trpezlivý.

Inflácia na ceste k poklesu

Prítomný „Goolsbee“ z Fedu sa medzitým domnieva, že inflácia pravdepodobne dosiahne cieľ stanovený Fedom. Zároveň však dodal, že na dosiahnutie tohto cieľa musia ceny nehnuteľností klesnúť.

Podľa aktérov na trhu sa uvoľňovanie menovej politiky v USA začne niekedy okolo mája 2024, čo je približne o 6 mesiacov.

Na kanadskej strane BoC oznámila, že nízke úrokové sadzby v krajine sa definitívne končia. Podobne sa zaslúžili aj podniky, ako aj domácnosti, aby sa v najbližších rokoch pripravili na vyššie úrokové sadzby.

Inde ceny ropy zaznamenali oživenie, čo tiež podporuje vyšší kurz kanadského dolára voči americkému doláru.

Pokiaľ ide o budúcnosť, obchodníci budú pozorne sledovať nadchádzajúci zápis zo zasadnutia FOMC. Podobne bude zverejnený aj index CPI za Kanadu, ktorý ukáže stav inflácie počas októbra. Medzi ďalšie nadchádzajúce údaje z USA patrí michiganský index spotrebiteľského sentimentu a objednávky tovarov dlhodobej spotreby, ktoré majú mierny význam.

Na grafe D1 je možné vidieť 20 SMA v blízkosti úrovne 1,377, zatiaľ čo 100 SMA a 200 SMA sa nachádzajú na úrovniach 1,3523 a 1,3509.

Author

  • Sandra Summers

    Sandra je naším najnovším prírastkom do tímu profesionálnych obchodníkov na onlineobchodovanie.sk. Sandra sa už 6 rokov venuje obchodovaniu, zaoberá sa kryptomenami, blockchainom a arbitrážnymi príležitosťami, a preto je kľúčom k tomu, aby sme našich používateľov informovali o najnovších inováciách a trendoch, čo určite pomôže každému urobiť to najlepšie rozhodnutie vo svete obchodovania. Keď sa práve hlboko neponára do čísel, baví ju horolezectvo a dlhé prechádzky po Prahe, kde žije.

Scroll to Top