Aktualizované 6 októbra, 2023 o 10:05 am

Zotavenie amerického dolára tlačí AUD/USD na 0,6450

AUD/USD nadol o 0,90 %, keďže obchodníci čakajú na rozhodnutie Rba

Tohtotýždňové piatkové zasadnutie sa nieslo v znamení správy NFP a indexu PMI, ktoré ukázali odolnosť americkej ekonomiky. V dôsledku toho sa americký dolár vydal o niečo nižšie, len aby našiel podporu v blízkosti 20 SMA nachádzajúcej sa na úrovni 103,30. Odvtedy USD získal značnú podporu a obchoduje sa v blízkosti úrovne 104,20.

Správa NFP ukázala, že v auguste pribudlo v porovnaní s júlom viac pracovných miest. Podobne sa zvýšili aj príjmy, tempo však bolo trochu pomalšie. Okrem toho miera nezamestnanosti išla o niečo vyššie a vyvolala určité obavy o zdravie amerického trhu práce.

Preto by nebolo zlé povedať, že práve údaje z ISM skutočne pomohli USD k býčiemu kurzu. Hoci aj ISM vykázal kontrakciu, údaj bol stále lepší ako minulý mesiac & tak vyvolal býčie oživenie USD.

33 % šanca na novembrové zvýšenie sadzieb v USA

Po nedávnych údajoch je teraz 33 % šanca na novembrové zvýšenie sadzieb v porovnaní s predchádzajúcimi 40 % šancami. Inými slovami, stav americkej ekonomiky už nie je taký dobrý ako pred niekoľkými mesiacmi, a tak môže prinútiť Fed, aby sa zastavil a prehodnotil svoju politiku.

Z krátkodobého hľadiska je graf D1 AUD/USD medvedí, keďže dominantnou témou zostáva sila USD. Ak sa pozrieme na ukazovateľ RSI, ten sa pohybuje v blízkosti strednej línie, ale naďalej sa dotýka záporného teritória. Takže len na základe tohto ukazovateľa môžeme povedať, že trend zostáva medvedí pre AUD a býčí pre USD.

Okrem toho aj ukazovateľ MACD vykazuje červené pruhy, čo je ďalší dôvod veriť v medvedí AUD/USD. Úrovne podpory pre AUD/USD sú zatiaľ 0,6430 a následne 0,6400. Ak bude na dennom grafe prerazená úroveň 0,6400, ďalší support bude v blízkosti 0,6390.

Na druhej strane, úroveň odporu pre AUD/USD je v blízkosti 0,6460 a potom 0,6480. Potom bude ďalšou zastávkou pre býkov na AUD úroveň 0,6500.

Author

  • Sandra Summers

    Sandra je naším najnovším prírastkom do tímu profesionálnych obchodníkov na onlineobchodovanie.sk. Sandra sa už 6 rokov venuje obchodovaniu, zaoberá sa kryptomenami, blockchainom a arbitrážnymi príležitosťami, a preto je kľúčom k tomu, aby sme našich používateľov informovali o najnovších inováciách a trendoch, čo určite pomôže každému urobiť to najlepšie rozhodnutie vo svete obchodovania. Keď sa práve hlboko neponára do čísel, baví ju horolezectvo a dlhé prechádzky po Prahe, kde žije.

Scroll to Top