EUR/USD na ceste k zotaveniu okolo 1,0500

Eur/Usd zostáva negatívny pod 1,0950

Kurz EUR/USD sa obchoduje v blízkosti úrovne 1,0500 po zotavení, ktoré sa začalo na úrovni 1,0488 (8-mesačné minimá). Hoci sa pár nachádza len o niekoľko pipov vyššie, pre býkov to stále znamená malú nádej. Zdá sa, že dolár (USD) zväčša konsoliduje svoje zisky pred dôležitými ekonomickými ukazovateľmi, ako je nemecká inflácia.

Bližší pohľad na pár euro/dolár nám hovorí, že úroveň 1,0488 (minimum) bola naposledy zaznamenaná len počas marca. Na medziročnej báze (2023) bola táto úroveň tiež len o 5 pipov vyššia rovnako.

EUR/USD v prepredanom teritóriu blízko úrovne 1,0488

EUR/USD sa zatiaľ nachádza veľmi blízko úrovne 1,0500 s prevažne medvedím zaujatím. Z denného grafu EUR/USD vyplýva, že ukazovateľ RSI už prekročil úroveň 30, čo naznačuje prepredanosť.

Nakoniec má zmysel myslieť si, že EUR/USD bude konsolidovať vyššie po tom, čo zažil 7 dní sústavného predaja. Napriek tomu všetkému je medvedie riziko na páre EUR/USD stále veľmi reálne a vyžaduje si opatrnosť.

Aj 4-hodinový graf EUR/USD ukazuje, že dochádza k odrazu, keďže pár sa nakoniec dotkol dna svojho klesajúceho kanála. Takže aj keď medvedí trend zostane zachovaný, malá konsolidácia alebo korekcia je veľmi pravdepodobná.

Ak však pár opäť obnoví medvedí trend a prelomí hladinu podpory 1,0480, povedie to pár euro dolár k úrovni podpory 1,0455. Na hornej strane je najbližšou rezistenciou, na ktorú si treba dať pozor, úroveň 1,0550.

Na fundamentálnej strane je akcia veľmi slabá, keďže komentáre člena ECB mali na kurz EUR/USD tiež len veľmi malý vplyv. ECB zatiaľ zostáva závislá od údajov, aby vyriekla ďalší krok vo svojej politike.

Zatiaľ dominuje téma posilňovania dolára, kvôli ktorej sa euro & ostatné meny otáčajú nadol. V nasledujúcich týždňoch sa to však môže zmeniť, ak aj ECB zaujme viac jastrabí prístup.

Author

  • Sandra Summers

    Sandra je naším najnovším prírastkom do tímu profesionálnych obchodníkov na onlineobchodovanie.sk. Sandra sa už 6 rokov venuje obchodovaniu, zaoberá sa kryptomenami, blockchainom a arbitrážnymi príležitosťami, a preto je kľúčom k tomu, aby sme našich používateľov informovali o najnovších inováciách a trendoch, čo určite pomôže každému urobiť to najlepšie rozhodnutie vo svete obchodovania. Keď sa práve hlboko neponára do čísel, baví ju horolezectvo a dlhé prechádzky po Prahe, kde žije.

Scroll to Top