Podľa Scotiabank musia predajcovia Gbp/Usd prekročiť 1,2610

GBP/USD sa obchoduje s býčím zaujatím blízko 1,275

Analytici Scotiabank vydali svoju nedávnu prognózu pre GBP/USD, ktorá zdôrazňuje dôležitosť úrovne podpory 1,2610. Podľa Scotiabank musia predávajúci prelomiť úroveň 1,2610, pretože to v krátkodobom horizonte otvorí dvere ďalšiemu oslabeniu.

Momentálne je momentum GBP/USD stále býčie & a pár možno vidieť nad kritickou zónou podpory. Napriek týmto sľubným signálom pár libra/dolár stále čelí výrazným rizikám poklesu.

Okrem toho vnútrodenný graf vykazuje niekoľko obrazcov, ktoré naznačujú, že predaj GBP je už za rohom. V krátkodobom & a dokonca aj dlhodobom horizonte ukazovateľ DMI zdôrazňuje, že momentum poklesu zostane obmedzené.

Stále však nemôžeme ignorovať údaje z vnútrodenného grafu, keďže stále ukazujú, že test supportu 1,2610 je veľmi pravdepodobný. Ak sa GBP/USD od tejto úrovne úspešne odrazí, znamenalo by to obnovenie býčieho trendu.

Hoci sa zameriavame na technické ukazovatele a cenové vzory na grafe, bolo by zlou stratégiou ignorovať fundamenty GBP/USD. Od čítania indexu spotrebiteľských cien až po vyhliadky na zníženie sadzieb zo strany BoE a Fedu môže trend GBP/USD nakloniť veľa vecí.

Najbližšie zasadnutie Bank of England sa uskutoční vo februári, zatiaľ čo zasadnutie Fed-u v marci. V istom zmysle teda len január ponúkne obchodníkom určitý relatívny pokoj, zatiaľ čo nasledujúce mesiace budú volatilné.

Pri bližšom pohľade na prognózu Scotiabank pre GBP sa ukazuje, že tento pár v krátkodobom horizonte stratí plus mínus približne 100 pipov. Kým sa pozrieme na túto prognózu, čaká nás aj americký index spotrebiteľských cien, ktorý by ju mohol urobiť úplne nesprávnou. Aj mäkké čítanie CPI pošle GBP do vzduchu kvôli vyhliadkam na zníženie sadzieb v USA.

Author

  • Sandra Summers

    Sandra je naším najnovším prírastkom do tímu profesionálnych obchodníkov na onlineobchodovanie.sk. Sandra sa už 6 rokov venuje obchodovaniu, zaoberá sa kryptomenami, blockchainom a arbitrážnymi príležitosťami, a preto je kľúčom k tomu, aby sme našich používateľov informovali o najnovších inováciách a trendoch, čo určite pomôže každému urobiť to najlepšie rozhodnutie vo svete obchodovania. Keď sa práve hlboko neponára do čísel, baví ju horolezectvo a dlhé prechádzky po Prahe, kde žije.

Scroll to Top